Maike Hoogenhout van mondiale naar lokale passie.

Noordwijk, 26 juli 2018

Zelf mag ze nog niet stemmen, maar in het Westerkwartier kun je bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november wel voor haar kiezen. Maike Hoogenhout is met haar 16 jaar één van de jongste verkiezingskandidaten van Nederland. Ze komt op de lijst voor Sterk Westerkwartier. In oktober wordt bekend op welke plaats.

Maike deed al eerder van zich spreken en is net terug van een avontuurlijke wereldreis. Ze heeft net een half jaar gezeild en geleerd op een driemaster met School at Sea. Deze reis inspireerde de 16-jarige om politiek actief te worden. “Want pas ver van huis besef je wat je allemaal aan het Westerkwartier mist.”, aldus Maike.

Vader en dochter

Maike heeft haar politieke interesse niet van een vreemde. Haar vader, Dick Bins, is ook actief voor Sterk Westerkwartier en is verder lid van Groen Links. “Het is mooi dat we dit samen kunnen doen”, vertelt de trotse vader, die zelf ook wel verbaasd was over de mogelijkheid om op deze leeftijd al kandidaat te worden.

“Je mag verkiezingskandidaat zijn als je in de komende vier jaar 18 wordt”, legt Dick Bins uit. “Stemmen mag natuurlijk nog niet en daarom is het zo dat als Maike wordt gekozen er tot haar 18e verjaardag een vervanger in de raad komt.”

De komende tijd wil Maike haar stinkende best doen om jongeren naar de stembus te krijgen. “Er is hier in Noordwijk niet veel te doen voor jongeren en ze worden te weinig bij dingen betrokken. Maar ik wil laten zien dat je hier dus zelf een verschil in kan maken.”

“Zes maanden op een driemaster de oceaan over en weer terug. Zonder een proefwerk van je school te missen. Door school, zeilen, expedities en teamwork met elkaar te verweven, kwam ik erachter dat er maar één is die dit onvergetelijke avontuur tot een succes kon maken: ik. Zo wil ik ook het verschil maken in het Westerkwartier!”

Wie ben ik

Ik ben Maike Hoogenhout en ik woon in Noordwijk. Ik ben 16 jaar en ik zit in de vierde klas HAVO op het H.N. Werkman Stadslyceum in Groningen. Tot en met de 3e klas heb ik TTO gedaan, dit houdt in dat je de eerste 3 jaar de helft van je vakken in het Engels krijgt en daardoor de taal goed leert verstaan, maar ook spreken. Naast school heb ik ook nog een heleboel hobby’s,  paardrijden bijvoorbeeld, dit doe ik al vanaf kleins af aan. Dansen doe ik nog niet zo heel erg lang, maar ik vind ‘t wel heel erg leuk. Ook schrijf ik lange brieven (met de hand) naar vriendinnen, verspreid over het hele land. In deze brieven vertel ik over wat er gebeurt is de afgelopen tijd en wat ik heb gedaan. Ik versier ze met waterverf, heel veel tekeningetjes en stickers.

Fotograferen doe ik ook vaak samen met mijn vader op de heide, bijvoorbeeld zonsondergangen. Ik luister heel veel muziek, bijna 24/7 en tussendoor slaap ik ook nog af en toe. Lokale politiek vind ik ook leuk en ik ga kijken hoe ik het verschil kan gaan maken in het Westerkwartier!

Noot voor de pers:

http://www.maikesails.nl/wie-ben-ik/

https://www.dvhn.nl/groningen/Nog-maar-17-jaar-en-dan-een-half-jaar-op-zee-Maike-Hoogenhout-deed-het-23126413.html

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Harry Stomphorst, lijsttrekker Sterk Westerkwartier  06-23277274 harrystomphorst@sterkwesterkwartier.nl

Website:         https://www.sterkwesterkwartier.nl

Facebook:      https://facebook.com/sterk.westerkwartier.5

Twitter:           https://twitter.com/SterkWk

Instagram:      https://www.instagram.com/in.sta274/?hl=nl

Categorieën: Nieuws