Sterk Westerkwartier is nu officieel een feit na bezoek aan notaris

Opende, 27  juli 2028

Langzaam beginnen de contouren van Sterk Westerkwartier zichtbaar te worden. Vandaag een overzicht van enige mensen op de kandidatenlijst van de nu officieel geboren partij Sterk Westerkwartier. Volgende week vrijdag volgt een overzicht van onze speerpunten én een schets van ons unieke proces voor totstandkoming van het definitieve verkiezingsprogramma.

Natuurlijk bent u benieuwd welke bekende Westerkwartierders nu meewerken aan Sterk Westerkwartier. Wij noemen hier een paar, maar het zijn en worden er veel meer. Wij zetten sterk in op snel internet. Het verschil wordt met René de Vink –Opende-  (Stichting Breedband Westerkwartier) gemaakt. Lokale ondernemers, die in onze dorpskernen het verschil maken (ook voor recreatie en toerisme) zijn onder andere Aljo Buiter –Zuidhorn- van Bistro Oude Raadhuis en Marjan Aalders –Marum- van Feestverhuur Westerkwartier, die ons van input voorzien. Hoe vinden kwetsbare burgers een eigen huis in het Westerkwartier? Ursula Appolt –Visvliet- en Arnold Bloem –Marum- voorzien ons van input hierover, en verder over het sociale domein breed, sport en het onderwijs. Buurtkamer(winkels) zoals in Aduard, Visvliet en Zuidhorn zien wij graag ook in de rest van het Westerkwartier verschijnen.

Uniek

Met Maike Hoogenhout -16 jaar, Noordwijk- hebben wij perfecte oren om te horen wat bij jongeren speelt en hebben wij onze expert voor het Paardenkwartier Westerkwartier. Haar vader, Dick Bins –Noordwijk- zet zich graag in voor Tiny Houses en een Groen Westerkwartier, waar initiatieven zoals de samenwerking tussen de Zijlen en Staatsbosbeheer rond het Blote Voetenpad en de nabij gelegen theetuin hem zeer aanspreekt.

Begin oktober maakt Sterk Westerkwartier de definitieve kandidatenlijst bekend. Het bestuur van Gert van Werven –Opende-, Ria Renkema –Marum- en Jan Aalders –Marum- gaan nu na ondertekening van de statuten bij notaris Piter de Boer aan de slag met het Huishoudelijk Reglement. Het bestuur laat weten trots te zijn op de statuten van de vereniging Sterk Westerkwartier waarbij een intern referendum mogelijk wordt gemaakt!

De partij hoopt op minstens vijf zetels bij de verkiezingen in november. ,,We willen ook de mensen bereiken die niets met de politiek hebben of het vertrouwen in de politiek zijn verloren.´´, aldus partijvoorzitter Gert van Werven.

,,Ik wil proberen mijn idealen te verwezenlijken voor de mensen in het Westerkwartier. Ik zet me in voor minderbedeelden en blijf dat ook doen. Maar er gaan meer deuren open als je in de gemeenteraad zit dan aan de keukentafel.”, aldus Marjan Aalders.

Voor meer informatie: www.sterkwesterkwartier.nl.

Noot voor de pers:

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Harry Stomphorst, lijsttrekker Sterk Westerkwartier  06-23277274 harrystomphorst@sterkwesterkwartier.nlnl

Website:        https://www.sterkwesterkwartier.nl

Facebook:     https://facebook.com/sterk.westerkwartier.5

Twitter:          https://twitter.com/SterkWk

Instagram:    https://www.instagram.com/in.sta274/?hl=nl

Categorieën: Nieuws