Boeiende statuten, lokale partij heeft basis en jongeren voegen wat toe in de politiek.

Opende, 1 augustus 2018

Sterk Westerkwartier heeft net zijn statuten vastgesteld. Over het algemeen taaie kost voor niet-juristen, maar bij vereniging Sterk Westerkwartier zit er een nieuwigheidje in. De statuten bieden de leden de mogelijkheid om een –bindend- referendum voor te schrijven! Daarnaast wordt nu wekelijks een poll op onze website gehouden.

Referendum

Politieke partijen spelen een centrale rol bij het uitdragen en ontwikkelen van ideeën, bij het bepalen van standpunten en bij de rekrutering van volksvertegenwoordigers. Daarvoor kennen zij eigen procedures en vormen van organisaties. Bij vrijwel alle partijen kunnen leden invloed uitoefenen. De wijze waarop die medezeggenschap wordt geregeld, verschilt echter vaak.

De laatste jaren hebben diverse partijen kiezers meer invloed gegeven, maar Sterk Westerkwartier gaat nu zelfs zo ver dat de leden zich via een bindend referendum over verschillende onderwerpen kunnen uitspreken!

Poll 

Sterk Westerkwartier probeert echter niet alleen de leden te betrekken bij politieke issues. Zo gaat het veelvuldig en in ieder geval tot de verkiezingen wekelijks een poll op de website zetten om te polsen wat de inwoners van het Westerkwartier van verschillende onderwerpen vinden. ICT-ers als Dick Bins en Gert van Werven maken dit mogelijk voor Sterk Westerkwartier. Het zou de gemeente Westerkwartier sieren als er ook over verschillende issues polls zouden komen.

De eerste poll werd al door 38 mensen ingevuld en de vraag was of men een extra lokale politieke partij in het Westerkwartier als een verrijking voor het politieke landschap ziet. Ca. 53% zag het niet als een verrijking, ca. 47% wel. Mocht er op 21 november ook zo gestemd worden dan zou lokaal zo maar 15 zetels kunnen halen.

De nieuwe gemeente Westerkwartier heeft een sterke lokale partij nodig!

Per week verwachten wij meer reacties op de poll. De poll voor deze week is:

Jongeren voegen iets toe aan de lokale politiek! ; Wilt U nog stemmen dat kan elke week opnieuw op: https://www.sterkwesterkwartier.nl/index.php/poll-van-de-week/

De stelling voor volgende week zal zijn: Sluiting van gemeente huis om 2 uur ’s middags is logisch bij een hittegolf?

Wij zijn benieuwd naar de uitkomsten. Komende vrijdag komen wij ook naar buiten met een unieke wijze om het verkiezingsprogramma van Sterk Westerkwartier vast te stellen. Over 2 weken kunt u zich uitspreken over nut en noodzaak van snel snel internet op het platteland.

Noot voor de pers:

———————————————————————————————————————-Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Harry Stomphorst, lijsttrekker Sterk Westerkwartier  06-23277274 harrystomphorst@sterkwesterkwartier.nl

Website:          https://www.sterkwesterkwartier.nl

Facebook:       https://facebook.com/sterk.westerkwartier.5

Twitter:            https://twitter.com/SterkWk

Instagram:      https://www.instagram.com/in.sta274/?hl=nl

 

Categorieën: Nieuws