Kiezer wil snel snel internet op platteland Westerkwartier!

Poll Sterk Westerkwartier: Wilt u wel zondag openstelling winkels?

Opende, 19 augustus 2018

Zoals bekend polst Sterk Westerkwartier wekelijks de mening van de burgers in het Westerkwartier over gevoelige politieke items. De stelling dat de burgers snel snel internet op het Westerkwartierse platteland wilden, werd door meer dan 9 op de 10 met een positief ja beantwoord. Komende week wil Sterk Westerkwartier weten of zondag openstelling van winkels gewenst is door de burgers van het gehele Westerkwartier.

Snel Snel Internet in heel Westerkwartier

De provincie Groningen is tot op heden weinig succesvol met het creëren van snel snel internet op het platteland. “Snel internet, ook wel breedband internet genoemd, is niet voor iedereen in Nederland vanzelfsprekend. Toegang tot snel internet wordt van steeds groter belang. We moeten steeds vaker grotere instructiefilmpjes bekijken, uitgebreide documenten versturen en ontvangen en online bestanden opslaan voor onze ondernemingen, scholen of voor privédoeleinden, aldus René de Vink, bestuurslid van de Stichting Breedband Westerkwartier én kandidaat-raadslid Sterk Westerkwartier uit Opende.

Sterk Westerkwartier wil onderzocht hebben of in het Westerkwartier een eigen glasvezelnetwerk aangelegd kan worden zonder gebruik te maken van overheidssteun. “Want dat zorgt voor beperkingen”, stelt René de Vink. Voor de financiering brengen de bewoners het merendeel van het benodigd eigen vermogen bij elkaar. Een ambitieus plan. Maar hoe gaat het Westerkwartier dit doen? Stichting Breedband Westerkwartier legt uit wat de plannen zijn en hoe de stichting deze denkt te realiseren. http://destreekkrant.nu/stichting-breedband-westerkwartier-gaat-voor-eigen-glasvezelnetwerk/

De grootste vraag is natuurlijk waarom er een eigen netwerk gerealiseerd moet worden. “Waarom niet zou ik zeggen. Als ik zie wat bewoners aan inleg moeten betalen bij de aanleg door een commerciële partij, dan kun je voor datzelfde geld ook een eigen glasvezelnetwerk aanleggen.”, aldus helder geformuleerd door René de Vink.

Zondag openstelling gewenst in het hele Westerkwartier?

Gemeente Achtkarspelen, gemeente Smallingerland, gemeente Opsterland en de gemeente Groningen hebben ondertussen de vrijheid voor ondernemers om open te gaan op zondag gerealiseerd. Willen de burgers in het Westerkwartier dit ook? Sterk Westerkwartier legt u de komende week de volgende vragen voor op haar website:

Zouden ondernemers zelf moeten mogen kiezen wanneer ze hun klanten bedienen? Bijvoorbeeld een supermarkt op zondag.

  • Ja, Natuurlijk als een ondernemer brood ziet om open te zijn is dat prima.
  • Nee, De zondagsrust mag niet verstoord worden.
  • Nee, dat zou oneerlijke concurrentie voor de kleinere ondernemers kunnen zijn. Op zondag blijft alles daarom dicht.

 

Volgende week –zondag- krijgt u de uitslag van de poll van Sterk Westerkwartier.Az űrlap alja

—————————————————————————————————————–Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Harry Stomphorst, lijsttrekker Sterk Westerkwartier  06-23277274 harrystomphorst@sterkwesterkwartier.nl

https://www.glasvezelwk.nl/

Website:          https://www.sterkwesterkwartier.nl

Facebook:       https://facebook.com/sterk.westerkwartier.5

Twitter:           https://twitter.com/SterkWk

Instagram:      https://www.instagram.com/in.sta274/?hl=nl

Categorieën: Nieuws