Sterk Westerkwartier: De Lindt weer terug geven aan water voor Nieuw Wonder van Aduard!

Krachtige nieuwe poster van Sterk Westerkwartier

Aduard, 31 augustus 2018

Volgens Sterk Westerkwartier is het heerlijk wonen, werken en recreëren in het Westerkwartier. De Schotse Hooglander staat hier symbool voor, lokaal eten met een exotisch tintje in schitterende natuur, boeiend voor Westerkwartierder en toerist! Vandaar dat de poster van Sterk Westerkwartier deze Hooglander prominent voorop zet.

Toerisme in het Westerkwartier

Het verbeteren van de werkgelegenheid en de leefomgeving en toerisme is de reden om te investeren in toerisme en recreatie in het Westerkwartier. We hebben goud in handen met ons coulissenlandschap, natuurgebieden en wierdenlandschap!

Lokaal eten

“Lokaal eten saai? Nee, want je eet vast niet dagelijks vlees van Schotse Hooglanders. Deze Schotse Hooglanders grazen in natuurgebieden in het Westerkwartier. Op de Jiltdijksheide te Opende en in de Lettelberterpetten, gelegen aan het Leekstermeer.

De Schotse Hooglanders worden hier in samenwerking met natuurorganisaties in gezet voor begrazing” vertelt de mede-ontwerper van de Sterk Westerkwartier-poster Dick Bins. “Ze krijgen dus enkel gras als voedsel. De runderen weten niet eens hoe een stal er van binnen uitziet. Bovendien kleurt hun aanwezigheid het landschap. Verder heerlijk genieten van Aduader Abdijham”, aldus Aljo Buiter van Bistro Het Oude Raadhuis uit Zuidhorn.”Ik gebruik trouwens zelf niet het vlees van de Schotse Hooglander, maar van het Groninger Weiderund”.

Het nieuwe wonder van Aduard

In Aduard werd het oude klooster in 3D nieuw leven in geblazen. Nu is hét moment er voor het volgende nieuwe wonder van Aduard aansluitend bij nieuwe toeristisch recreatieve ontwikkelingen in het Westerkwartier. De poll van Sterk Westerkwartier laat zien dat een ruime meerderheid het water terug wil in de Lindt.

Klooster van Aduard

Oud-Aduarders Arnold Bloem en Aljo Buiter zijn enthousiast over het plan om de waterloop De Lindt in Aduard in oude luister te herstellen. In 1973 werd op 300 meter van Arnolds’ ouderlijk huis een deel van De Lindt gedempt. “In het ontstane parkje en speeltuintje en basketbalplekje was het heerlijk spelen, maar dat kan ook op het nabij gelegen grasveld van de Johan Clantstraat”, aldus Arnold Bloem. “Laat de geschiedenis van het Klooster van Aduard maar terugkomen en 200 meter De Lindt weer in ere herstelt worden! Goed voor bezoek aan het kloostermuseum en de watertoerist!”. Aljo Buiter: “Het kost geld, maar het biedt ook weer kansen, ben benieuwd waar de onderzoekers van Hanze mee gaan komen bij de informatiebijeenkomst over de plannen in september”.

—————————————————————————————————————–Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Harry Stomphorst, lijsttrekker Sterk Westerkwartier  06-23277274 harrystomphorst@sterkwesterkwartier.nl

http://multifunctionelelandbouw.net/nieuws/runderland-gaat-westerkwartier-groningen-op-de-kaart-zetten

https://het-westerkwartier.nl/2018/07/14/de-lindt-in-ere-hersteld

Website:         https://www.sterkwesterkwartier.nl

Facebook:      https://facebook.com/sterk.westerkwartier.5

Twitter:           https://twitter.com/SterkWk

Instagram:      https://www.instagram.com/in.sta274/?hl=nl

Categorieën: Nieuws