Succesvolle Buurtkamer  legt mooie verbindingen. Aanbesteding Tinten geen probleem

Sterk Westerkwartier: Er zit zoveel positieve energie in onze dorpen. Als wij met z’n allen de schouders eronder zetten, is het zeker mogelijk dat er nog vele buurtkamers zoals in Aduard, Visvliet en Zuidhorn volgen. Ursula Appolt en Arnold Bloem van Sterk Westerkwartier willen graag met het ‘huiskamer-idee’ verder in het Westerkwartier! De wekelijkse poll van Sterk Westerkwartier liet ook zien, dat men graag door wil met deze mooie lokale initiatieven.

Visvliet, 9 september 2018

“Toen w ij in 2016 twalf buitenlanders op bezoek kregen heb ik het dorp om hulp gevraagd en dat ook gekregen. Ik was zeer onder de indruk van Visvliet en de positieve energie van het dorp. Met in het achterhoofd de succesvolle buurthuiskamers in Aduard en Zuidhorn en internationale kennis van Engeland en Duitsland gingen we met het idee aan de slag. Dus kwam de vraag op: kunnen we dit ook in Visvliet?”, aldus Ursula Appolt. Anderhalf jaar geleden werd het idee gelanceerd en nu is het gerealiseerd!

Buurtkamer

Een Huiskamerwinkel is een welkome aanvulling op de andere voorzieningen in het dorp. Samenwerken is het sleutelwoord. Er liggen veel mogelijkheden. De Huiskamer is een toeloopplek voor oud en jong, Dorpsbewoners, toeristen  en voorbijgangers Een plek waar ruimte is voor een kop koffie, een praatje, het geven van workshops, informatie over het dorp en de streek en waar men kleine boodschappen kan doen het liefst met streekprodukten uit het Westerkwartier, zodat het geld terug naar de inwoners van het dorp vloeit. Samen maaltijden kunnen koken voor ouderen en werkenden die zelf geen tijd hebben om een gezonde maaltijd te bereiden. Verder zou je er een soort dorpsloket kunnen vestigen waar zorgvragers hun vraag neer kunnen leggen en in contact kunnen komen met vrijwilligers die wellicht kunnen helpen.

Aduard, Visvliet, Zuidhorn en nu verder!

Een locatie is altijd van groot belang, de buurtkamer in Aduard is gevestigd in het mooie oude Groen Kruisgebouw, in Visvliet in het pand van voormalige kruidenier De Wind en Pand 10A in Zuidhorn. We hebben ongetwijfeld het laatste nog niet gehoord over de Huiskamer van Aduard, Visvliet en Zuidhorn. Kom maar op andere dorpen in het Westerkwartier!

Aanbesteding Tinten

In Visvliet is de huiskamerwinkel een bewonersinitiatief geweest. Ursula Appolt ziet dan ook geen enkel probleem met de buurtkamer en mogelijk kan Tinten het zelfs nog versterken. “Ik ga graag het gesprek met ze aan”, zegt een enthousiaste Ursula!

—————————————————————————————————————–

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Harry Stomphorst, lijsttrekker Sterk Westerkwartier  06-23277274 harrystomphorst@sterkwesterkwartier.nl

Website:          https://www.sterkwesterkwartier.nl

Facebook:       https://facebook.com/sterk.westerkwartier.5

Twitter:           https://twitter.com/SterkWk

Instagram:      https://www.instagram.com/in.sta274/?hl=nl

Categorieën: Nieuws