Sterk Westerkwartier: 3e Baan voor A7 Groningen-Heerenveen!

 Leek, 17 september 2018

 Veiligheid is een groot goed op de weg. Landelijk was deze week in het nieuws dat het aantal verkeersongelukken met dodelijke afloop na jarenlange daling weer aan het toenemen is. Dit speelt nadrukkelijk ook in het Westerkwartier op de A7. Er gaat haast geen dag voorbij of er staat wel file op de A7 bij Leek, Boerakker of Marum vanwege een ongeluk. De poll van Sterk Westerkwartier geeft aan dat een meerderheid van de mensen graag een extra baan op de A7 ziet om verdergaande doorstroming te realiseren.

Belang A7 Groningen-Heerenveen

Het is heerlijk wonen, werken en recreëren rond de A7 ten westen van Groningen. De A7 is de economische ader in het Hart van het Noorden. Sterk Westerkwartier zal zich sterk maken voor een goede ontsluitingsweg van Zuidhorn naar de A7, maar daarmee zal de drukte op de A7 alleen verder gaan toenemen. De problemen bij het Julianaplein zullen op termijn tot het verleden horen en dan ontstaat een nieuw bottle-neck de A7 tussen Groningen en Heerenveen. Maar dat is het nu ook al.

Eerder onderzoek naar ernstige ongelukken

Burgemeesters van de Groningse en Friese gemeenten langs de A7 tussen Joure en Groningen wilden al eerder dat er maatregelen worden genomen om het aantal verkeersongelukken op de snelweg te verminderen. Dit was vorig jaar februari het nieuws op RTV Noord. Vooral in het Westerkwartierse deel op de A7 was het raak. De ANWB noemde het al eerder één van de meest gevaarlijke stukken snelweg van Nederland.

Extra controles
Al weer enige jaren vonden opvallende en onopvallende controles door motoren en videoauto’s plaats. Verder werd een actie ingezet op het tegengaan van  afleiding, oftewel mensen achter het stuur met telefoons, laptops en administratie. Vooralsnog hebben deze acties niet geleid tot minder ongelukken, beter gezegd er is nog steeds een toename. Tijd dus voor andere actie.

A7 Groningen Heerenveen naar 3 banen
“Nu is het tijd voor actie. Een oplossing voor het probleem is de capaciteit van bestaande A7 te vergroten. Door het verbreden van de A7 van 2 naar 3 banen neemt de uitwijkmogelijkheid  ook toe voor het verkeer bij een probleem. Smallere rijstroken komen in onze plannen niet voor. We vrezen dan toch weer voor de verkeersveiligheid.”, aldus Arnold Bloem. “Blijft toch wel genoeg werk over voor mijn bergingsbedrijf!” grapt de bekende blinde autoberger Col Collewijn uit Nuis en kandidaat-raadslid voor Sterk Westerkwartier.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Harry Stomphorst, lijsttrekker Sterk Westerkwartier  06-23277274 harrystomphorst@sterkwesterkwartier.nl

Website:         https://www.sterkwesterkwartier.nl

Facebook:      https://facebook.com/sterk.westerkwartier.5

Twitter:           https://twitter.com/SterkWk

Instagram:      https://www.instagram.com/in.sta274/?hl=nl

Categorieën: Nieuws