Lijst Sterk Westerkwartier combinatie van –jonge- talenten én bestuurlijke zwaargewichten

Marum, 5 oktober 2018

Ik ben en blijf voorstander van kleinschaligheid en de kracht van de dorpen. Sterk Westerkwartier verkondigt dit het best. Ik kan mij vinden in de uitgangspunten die de nieuwe politieke groepering Sterk Westerkwartier heeft geformuleerd en ik ben bereid mij hiervoor in te zetten. Ik ben en blijf groot voorstander van lokale politieke partijen”, aldus Kornelis Jansma.

De gemeente Westerkwartier is per 1 januari 2019 realiteit. Kornelis Jansma maakte zich al sterk voor de kleine kernen in het Westerkwartier en gaan daar in de nieuwe gemeente mee verder.”In Tolbert en Marum is men maar wat blij dat hun stem nu nog sterker gehoord zal worden, maar wij zetten ons in voor alle 41 dorpen uit het mooie Westerkwartier”, aldus Kornelis Jansma.”Toekomst voor Westerkwartier hadden we een mooiere naam voor de partij gevonden, maar Sterk Westerkwartier ’t kon minder” grapt Kornelis Jansma Gronings onderkoeld.

Goede mix ervaring en jeugd

Sterk Westerkwartier heeft nu een uitstekende mix tussen ervaring, kracht en jeugd voor de toekomst op de lijst volgens lijsttrekker Harry Stomphorst. “Ik ben blij verrast met de duidelijke keuze van Toekomst voor Marum voor ons!” “Kornelis heeft voor ons gekozen omdat hij zich in ons –vorige week in Zuidhorn vastgestelde- verkiezingsprogramma (en de kandidatenlijst) herkent en onze passie voor het Westerkwartier deelt”.

Hoofdthema’s Sterk Westerkwartier spreken aan

De hoofditems van Sterk Westerkwartier maakt de keuze van Kornelis Jansma makkelijk. Hieronder de hoofditems met durf, duidelijkheid en daadkracht geformuleerd door de verschillende andere kandidaten van Sterk Westerkwartier.

“We zetten in op behoud en verbetering van de leefbaarheid (Scholen, bereikbaarheid, Wonen, Zorg, Sport) o.a. door inzet van de lokale gemeenschap. Voorzieningen zijn daar waar mogelijk dichtbij. De gemeente helpt en ondersteunt door een positieve grondhouding en waar mogelijk met financiële middelen.”, aldus René de Vink uit Opende.

“We willen dat bouwen in alle dorpen op vrije kavels mogelijk wordt en niet beperkt tot alleen de hoofdkernen. Waar zich de mogelijkheid aandient zou dat wat Sterk Westerkwartier betreft zonder welstandscommissie prima kunnen. Wij geloven in een andere aanpak en in welstandsvrije zones.”, zegt Arnold Bloem uit Marum.

“We leven in een van de mooiste gebieden van Nederland en dat willen we breder inzetten en bekend maken. Met behoud van kleinschaligheid wordt ingezet op de uitbouw van recreatie en toerisme en daarmee de economische ontwikkeling van het Westerkwartier, het kloppend Hart van het Noorden. “, zegt Dick Bins uit Noordwijk.

“We staan voor lokale veiligheid en veiligheidsbeleving dit is essentieel voor een goede en gezonde leefomgeving. “, is duidelijke taal van Gert van Werven uit Opende.

“We doen het samen met de inwoners van het Westerkwartier. We praten niet over maar met de burgers zodat hun input direct meegenomen kan worden. “ geeft Aljo Buiter uit Zuidhorn aan.

“Zondagsopening: Wij vinden dat dit de eigen vrije keuze van de ondernemer moet zijn. Nu is het niet of slechts zeer beperkt mogelijk om een winkel of bedrijf open te stellen op zondag” zegt  Col Collewijn uit Nuis. “Tijd om dat direct na 1 januari 2019 voor het hele Westerkwartier te gaan veranderen”.

Lijst Sterk Westerkwartier

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Harry Stomphorst, lijsttrekker Sterk Westerkwartier  06-23277274 harrystomphorst@sterkwesterkwartier.nl

https://het-westerkwartier.nl/2017/08/15/kornelis-jansma-verlaat-raad-marum-wegens-verhuizing

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/183876/Nieuwe-fractievoorzitter-Toekomst-voor-Marum

Website:          https://www.sterkwesterkwartier.nl

Facebook:       https://facebook.com/sterk.westerkwartier.5

Twitter:           https://twitter.com/SterkWk

Instagram:      https://www.instagram.com/in.sta274/?hl=nl

Categorieën: Nieuws