Sterk Westerkwartier is een onafhankelijke lokale partij van en voor mensen in het Westerkwartier. Het belang van de inwoners van het Westerkwartier staat bij ons steeds voorop. Bij ons staan werken, wonen en omgeving hoog op de agenda. We staan pal voor de leefbaarheid in onze dorpen en ons mooie platteland/buitengebied.

Sterk Westerkwartier hoopt en verwacht door het vertrouwen van de kiezers de grootste partij in de gemeenteraad te worden naar het voorbeeld van Opsterlands Belang (Opsterland), Gemeentebelangen Noordenveld (Noordenveld) en Eerste Lokale Partij (Smallingerland). Daardoor hebben we dan een grote verantwoordelijkheid op onze schouders. Los van de landelijke politiek hebben we onze standpunten kunnen bepalen.  We steunen particuliere initiatieven, zijn sociaal en zonder fratsen. Op deze manier doen we wat goed is voor de inwoners van het Westerkwartier, van onderen op en dus lekker dichtbij!

Sterk Westerkwartier is een lokale partij, dat betekent dat mensen van links tot rechts, van arm tot rijk, van jong tot oud en van progressief tot conservatief hier samenkomen. Of je nu in loondienst werkt of een eigen bedrijf hebt, bij ons voelen mensen zich thuis. Want Sterk Westerkwartier staat voor een samenleving waarin iedereen meedoet. We willen graag dat mensen zich gezond en vitaal voelen in onze gemeente. Sterk Westerkwartier staat voor een krachtige samenleving waar binnen de gemeente mensen echt verder helpt als dat nodig is.

t.b.v. ANBI: RSIN nummer 8590.46.527

Beloningsbeleid:

  1. De fractieleden ontvangen hiervoor via de gemeente een raadsvergoeding conform de door de gemeente Westerkwartier vastgestelde verorderdening.
  2. De fractieassistenten ontvangen een onbelaste vrijwilligersvergoeding conform de door de gemeente Westerkwartier vastgestelde verordening.
  3. Het bestuur is onbezoldigd.

Beleidsplan:

Download: https://www.sterkwesterkwartier.nl/wp-content/uploads/2019/04/Beleidsplan_SterkWesterkwartier.pdf