Sterk Westerkwartier is en blijft Sterk Westerkwartier!

Het Centraal Stembureau Westerkwartier, na advies door de kiesraad, neemt logisch besluit: Westerkwartier in naam lokale politieke partij niet verwarrend.

Marum, 21 augustus 2018

Het Centraal Stembureau Westerkwartier had op verzoek van Ytzen van der Velde van Veiligheid en Zorg Westerkwartier zich gebogen over de vraag, heeft de naam Sterk Westerkwartier wel of niet ‘voldoende onderscheidend vermogen’? Eén van de criteria bij de beoordeling van een registratieverzoek is dat een naam niet verwarrend is voor de kiezer, doordat deze ‘geheel of gedeeltelijk overeenkomt’ met een al eerder geregistreerde aanduiding. “Of dit het geval is, is soms een lastige afweging voor een centraal stembureau.I n dit geval niet , want er zijn in het land al zo veel lokale partijen  met de gemeentenaam in hun naam verwerkt”, aldus lijsttrekker Harry Stomphorst.

Sterk Westerkwartier prima naam

“Beide lokale partijen delen een passie voor lokaal en dat dit in het benoemen van het gebied in de naam gebeurd is logisch”, aldus een tevreden Harry Stomphorst. “Anders hadden we de naam wellicht moeten veranderen in Sterke Westerkwartierders, waar we er veel van hebben en hadden, zoals Abel Tasman, Bauke Mollema, Marten Oosting, Klaasje Meijer, Kim Polling, Douwe Jan Elzinga, Renze de Vries, Arjen Lubach, teveel eigenlijk om op te noemen.” “Prima geboortegrond voor kwaliteit, heerlijk wonen, werken en recreeren in het mooie Westerkwartier en dat in het kloppend Hart van het Noorden”, gaat Harry Stomphorst lyrisch verder.

Passie voor Lokaal

Het Westerkwartier heeft een rijke historie. Sterk Westerkwartier maakt hier nog maar kort deel van uit net als het 4 dagen oudere Veiligheid en Zorg Westerkwartier. Eens was Aduard het stralend middelpunt van West-Europa. Sterk Westerkwartier hoopt de Westerkwartierder zich weer bewust te laten worden van zijn eigen geschiedenis. Een mooi voorbeeld hiervan is in Aduard mogelijk speelplaats De Lindt weer terug geven aan het water. Het Wonder van Aduard voor nog meer inwoners en toeristen openen is een mooie uitdaging. In een poll volgende week op de website van Sterk Westerkwartier hopen oud-Aduarders Aljo Buiter en Arnold Bloem te vernemen of de rest van het Westerkwartier en Aduard in het bijzonder dit ook wil. Volgende week –zondag- volgt de uitslag van de poll van Sterk Westerkwartier over vrijwillige zondagopenstelling van winkels en start de poll over de Lindt in Aduard.

—————————————————————————————————————–Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Harry Stomphorst, lijsttrekker Sterk Westerkwartier  06-23277274 harrystomphorst@sterkwesterkwartier.nl

https://www.kiesraad.nl/verkiezingen/gemeenteraden/partijnamen/beoordeling-registratieverzoeken

http://www.canonwesterkwartier.nl/

https://het-westerkwartier.nl/2018/07/14/de-lindt-in-ere-hersteld

Website:          https://www.sterkwesterkwartier.nl

Facebook:       https://facebook.com/sterk.westerkwartier.5

Twitter:           https://twitter.com/SterkWk

Instagram:      https://www.instagram.com/in.sta274/?hl=nl

 

Categorieën: Nieuws