Gemeente doe niet moeilijk en daag burgers uit in plaats van te denken voor burgers

Marum, 10 november 2018

“Geen Nee, mits vanuit de gemeente maar Ja, tenzij. Burgers zitten te wachten op meedenkende gemeente in plaats van een gemeente die voor hun denkt. Wij willen dit ludiek weergeven met de actie Sterk Westerkwartier geen geëmmer.”, aldus lijsttrekker van Sterk Westerkwartier Harry Stomphorst.

Duidelijkheid en Daadkracht vanuit Gemeente

“Elk van de dorpen een vast team van 2 tot 3 ambtenaren vanuit verschillende disciplines; Burgerzaken, Sociale Zaken en Wmo, Ruimtelijke Ordening. Die zitten elke week zo’n drie dagdelen op een vaste plek, zoals bijvoorbeeld een dorpshuis. Mensen kunnen hun paspoort of rijbewijs ook afhalen tijdens zo’n dorpsspreekuur of ze kunnen aangifte doen. Het moet in het Noorden een nieuw fenomeen worden, niet het gemeentehuis maar de dorpen centraal.”, aldus dorpenman en nummer 3 op de lijst van Sterk Westerkwartier. Onze dienstverlening moet nog beter gewaardeerd worden dan vroeger”, stelt communicatie-expert en nummer 2 op de lijst van Sterk Westerkwartier Anneke Laan. Veel ambtenaren moeten gaan werken op locatie, techniek is tegenwoordig geen bottle-neck meer”. “Zo halen de ambtenaren veel meer informatie op.”

Argwaan

Stomphorst: “Met zijn allen in een duur gemeentehuis gaan zitten, roept alleen maar argwaan op bij de burgers. Kantoorruimte is nodig natuurlijk, maar dat hoeft geen openbaar gemeentehuis meer te zijn. Je kunt beter investeren in mensen dan in stenen.” “Burgers weten maar al te goed wat ze willen en hoe, denk niet voor hen, geef ze bijvoorbeeld de vrijheid om te bouwen zonder een –subjectieve- Welstandscommissie die ze de Wet voorschrijft.”, aldus een bevlogen Arnold Bloem. “Geen regels zijn regels, maar nadenken over toepassing van de regels én minder regels maar deze dan ook echt handhaven”.

Polls, Referendum, Meedenken, Recht om Uit te Dagen

Initiatief ligt bij de mensen in de dorpen. College en Raad gaan niet denken voor de burgers, zij weten heel erg veel, kunnen ook veel en beter dan de gemeente. Actieve bewonersgroepen krijgen het recht om lokale dienstverlening vorm te geven en uit te voeren. Bewoners weten zelf het beste wat er lokaal nodig is, dus zouden minimaal zeggenschap moeten hebben over hoe die diensten er uit zien. Daarnaast kunnen actieve bewoners diensten zelf nog veel beter uitvoeren en dan moet het inkoopbeleid het mogelijk maken dat zij hier de contracten voor krijgen. Weg van de aanbestedingen, die meer kwaad dan goed doen. Sterk Westerkwartier gaat ervoor!

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Harry Stomphorst, lijsttrekker Sterk Westerkwartier

06-23277274 harrystomphorst@sterkwesterkwartier.nl

Website:          https://www.sterkwesterkwartier.nl

Facebook:       https://facebook.com/sterk.westerkwartier.5

Twitter:           https://twitter.com/SterkWk

Instagram:      https://www.instagram.com/in.sta274/?hl=nl

 

Categorieën: Nieuws